OBS! vardagsvegeterian

Eftersom det i dagens samhälle har blivit en sådan trend att vara vegeterian eller kanske till och med vegan så tänkte jag tipsa lite. Ja, därför hamnar detta i vår nya kategori (OBS! dagens tips). Igår var det nämligen en ytterst trevlig söndag hemma hos min favoritfamilj, givetvis bjöds det läcker lunch där och till bords hade jag två vegeterianer och en livs levande VEGAN! (som förövrigt inte åt apelsinmarmelad heller). Vi hade livliga disskusioner om livet, djur och självklart mat. De åt inget kött medan jag och min goda vän vräkte i oss en stackars kyckling. Eftersom jag själv testat på att vara vegeterian så vet jag vad det innebär och jag ser väldigt mycket upp till dessa människor som kan hålla det, dock inte till veganen för det är bara för mycket och uppmärksamhetssuktande. Men mitt tips till er som tycker det är bra att spara på de stackars djuren men inte kan vara utan kebab, var en vardagsvegeterian! Du äter inte kött på vardagar och festar till det på helgen med det du gillar.
Eftersom fredagsmys firas bäst med en död gris. (om ni säger mis istället för mys rimmar det bättre).

detta var dagens tips, ha en fortsatt trevlig dag och på återseende, arrividerci!


OBS! välkomna

Hej alla nya läsare (2 stycken)! Hoppas att ni finner vår blogg tillfredställande på alla tänkbara vis.
När vi ändå har er på tråden vill vi dela med oss av ett tips. När dina vänner blir skjutna, spela inte död för att undvika att gå samma död till mötes. Det är lågt. 










It had been a wonderful evening and what I needed now, to give it the perfect ending, was a little of the Ludwig Van. (citat by Alex Delarge).

OBS! Midsommardansen - Upplösningen

Minigiljotinen hugger över Filips nacke med ett krasande läte. Men som sagt, det var en minigiljotin och därför var inte ett hugg tillräckligt. Filips kropp rycker till och ett skärande skrik klyver natten. Farbror Johannes skrockar åter igen "Hoho, du var inte klennackad nog. Ett hugg till borde lösa det". Min kropp skakar okontrollerat, att se Filip lida på detta sätt väcker starka familjekänslor till liv. Jag försöker skrika men en osynlig hand håller mig tillbaka, är det min systers hand? Farbror Johannes höjer eggen igen och denna gången med större lycka. Filips huvud rullar likt en fotboll över gräset och stannar framför mina fötter. Hans döda ögon ger mig en föraktande blick. "Dags att gröpa pumpa" säger Farbror Johannes med en melodiös ton. Hela familjen kommer med skedar i högsta hugg. Efter en stunds grävande hittar de slutligen hypofysen och hela släkten gör high five och low five. Farbror Johannes till och med klickar med mormor Maj-Britt som är helt med på noterna. Har de övat tidigare? Ett silverfat med den blodiga hyposfysen förs fram till mig och släkten viskar i en hotande ton "ät,ät,ät". Uppmuntrad av deras triggande viskningar utbrister jag "ajaj, jag är redo" (OBS!KapTen RöD) och sörplar i mig denna lilla delikata bit som en gång tillhörde den man jag älskat. Inget händer, ritualen förväntas nu vara klar och alla ser spänt på mig. Deras blickar börjar förvridas eftersom de förstår att ritualen inte har fullbordats. "Hej, det är Magdalena" försöker jag. Men det funkade inte så jag blev dödad. Hejdå.

OBS! giant octopus

Jag ska aldrig mer äta calamares. Jag har fumlat i blindo allt för länge men nu är mina ögon vidöppna och de skall aldrig mer stängas. Det är du som ska ha tack.



"Köttet från slaktade djur i en människas kropp kommer att orsaka hennes egen grav. I sanning säger jag eder, den som dödar, dödar sig själv, och den som äter köttet från slaktade djur äter döden förkroppsligad." citat by Jesus Kristus

OBS! Språkens språk

Just nu lär jag mig ett nyttigt språk, nämligen latin. Där får vi lära oss meningar som t.ex. "Läraren slår eleven", "Apan kommer till pelargången", "Jag importerar många kvinnliga slavar", "Rösterna ekade i pelargången" och andra lärorika uttryck. Denna intressanta underton som genomsyrar de texter vi läser gör min hängivelse för språket extra stor. Det var allt jag ville säga idag. Nästan. Jag vill även uppmuntra er alla att införskaffa läroboken "Fabula". Den passar både för dg som vill lära dig latin eller bara vill sätta lite krydda på den annars så trista vardagen. Det är dagens boktips.

OBS! lårens baksida

Har alla en baksida? Har mannen med så många medaljer en baksida? Det finns flera olika svar på min enkla fråga. Ja eller nej är de vanliga svaren men jag har aldrig varit särskilt förtjust i det omaka paret. Jag gillar bättre kanske eller absolut. Jag vet i alla fall ett par som har en baksida, Låren. Tolka det som ni vill, tolka det som ett par. Men en sak är säker, Låren har en baksida och den smärtar.


OBS! bröder essere.

Nu är det dags att resa sig bröder. Vi måste förena oss i kampen mot söder4an. It's on.



(detta är en verklig bild)

OBS! jan

en man utan sin fällkniv är ingen hel man. En halv man.


OBS! skräcken finns i oss alla

Jag springer för livet. Jag har blivit skrämd. Allt runtomkring mig har suddats ut och kvar finns endast skräcken. Den väldiga skräcken som lever av ett bultande hjärta och en pulserande ådra. Jag springer för livet på taniga ben och darrar av vånda.


OBS! Matar Samba, en kärleksförklaring till dig.

Matar, dagen du godkände min vänförfrågan på Facebook var min glädje fulländad. Du är en kille utan botten (alltså är du djup) och i dina ögon avslöjas ett hårt liv med en fin utväg. Du är självklar på alla våra fester, du finns med oss i musiken och det kommer du alltid att göra. Givetvis hade du varit välkommen att komma på riktigt också. Min dröm är att möta dig. Matar du är förevigt min man (även om du har en flickvän och så). För mig kommer du alltid vara min. Vägen är lång för att komma dit du är.


näääk

OBS! Den nakna sanningen





Den här koalan är inte speciellt attraktiv på nära håll. Det är dagens tanke. Låt oss alla bära med oss detta under båd' ljusa och mörka tider. Låt honom bli ett ansikte utåt för oss och denna blogg. Låt budskapet i dess ögon bli ett tecken. Ett tecken på intelligent liv.

OBS! min livliga fantasi är min bästa vän

Jag har en livlig fantasi. Det har jag alltid haft säger min mamma. Men det är bra med en livlig fantasi tycker jag för man är aldrig ensam och har aldrig tråkigt. När jag åker buss brukar jag hitta på historier om folk som stiger på. En kvinna som alltid stiger på vid sjöcronas gata hon har hjärtesorg och går med stavar för att döva smärtan. En man som stiger på vid Nöbbelöv är en hemlig agent och är ute på ett viktigt uppdrag. En tjej jobbar som lyxprostituerad och en annan kvinna är kroniskt förkyld (dock är hon det på riktigt också, men ändå). Ingen av historierna är sanna, men de kunde varit det. Jag funderade över annan sak också, nu när jag har er på tråden. När man handlat en fin sak och ska få sitt kvitto frågar ofta kassörskan (den klämkäcka kassörskan med blonderat hår) "vill du har kvittot i kassen?". För omväxlingens skull svarade jag idag att jag ville ha det i munnen. Hon la det i kassen ändå. Vad är det då för vits att fråga vart jag vill ha det? 

 

Bävan och bravad. OBS! Känsligt

Det är ett förlorat land du ser där ute. Hör du det? Ett förlorat land!



OBS! gruppen

Det har blivit dags för Holger att ta tag i arbetet med skolans speciella mattegrupp. Men innan gruppen kör igång ska Holger ha ett litet samtal med barnen.
"Don't leave the numbers without solutions! Nu kör vi, Gruppeeeen!"

OBS! en exponering utan dess like. Lik.



En skälvande fortsättning följer. Notera skälvande. Kväljande.

OBS! money is not an issue.

Jag hade en gång en vän, det var en engångsvän. Min engångsvän träffade jag bara en gång för han var ingen 10-poängare. Min engångsvän Anthony hade en filosofi. Han ansåg att pengar endast var papper och inte kunde köpa lycka. Han påstod sig vara rik. Kära Anthony, jag tror varken att du var rik eller lycklig. Du var en miserabel människa. Han ser inte det gröna. Antingen är han färgblind eller alternativ, kanske tilltagen?



Mitt bidrag: Lycka

Kontanter, cash, betalningsmedel, förmogenhet, rikededon, penning, mynt, slantar, kosing,  kulor, multum, stålar, klöver, pistoler, lax, lakan, pix, grus.....


OBS! Greta med Gonattkatten

Vi håller på att skriva en barnbok. Det är inte vilken barnbok som helst utan en bok där barnen verkligen kommer lära sig något. Vi tycker att dagens barnböcker är alldeles för innehållslösa och odjupa. Dagens barn är odrägliga. Dagens barn är fåfänga. Väck nu



Inom kort kommer första delen i denna saga (livsverk) att exponeras här i bloggen.

Jag gillar en lycklig början och jag älskar hemska slut.


OBs! Defenstration!

Det sistnämnda av de båda ovanstående orden är ett nytt begrepp till mitt vokabulär. Jag fann det på en av mina absoluta favorithemsidor. Jag säger inte vilken för jag är en hemlighetsmakerska. En makerska till något hemligt. Min make är en hemlighet och jag kan alltså inte avslöja honom eftersom vi ingått ett heligt förbund.
För att gå tillbaka till ordet så undrar jag hur använt det är idag? Hur många gånger i genomsnitt per dag yttras det i vårt avlånga land? Som ett brev på posten ska jag dela med mig av lite statistik: Ordet har ca 550 000 träffar på Google. Men vad kan då ordet betyda? Jo, det beskriver handlingen som utförs när en eller flera individer slängs ut genom ett fönster.
Jag har ett nytt favoritord.
Kanske har mannen på bilden med relativt god sannolikhet blivit utsatt för denna förödande process. Tack på förhanden.

OBS! ett dolt budskap

  Vilket bryskt uppvaknande. Jag tror min lärare läser min blogg, detta är en glädjens dag som vi skall fira på lämpligaste sätt. Salve.

OBS! han är här för att hämta Filip.


OBS! rese

Alla är slöa på rese. Inte nog med att flugorna är slöa även majoriteten av människorna där inne är också slöa. Både flugor och människor saknar livsglädje. Det är en förkastlig värld vi lever i, du och jag. Testa höstglöd, det är ett te med smak av kanel och äpple. Det kan få även den mörkaste dagen att bli ljus. Jag hoppas alla på rese tar åt sig nu. 

  (OBS! personen på bilden skadades inte)

OBS! ha en förkastlig födelsedag

Jag känner en som fyller år idag. Hon är inte närvarande, hon är frånvarande (she is not present, she is absent). Jag hoppas du blev abrupt avbruten. Det är avgörandets stund som nu äro kommen, så stör ej. Dina kompanjoner finns inte där och firar dig. Får jag lov att bjuda på tårta? Theodor och Amadeus, maten är klar! Det blir bjällerklang till maten. Ha ett fantastiskt vardagsdagskalas.


OBS! hundtricket funkar inte

Har ni sett filmen Hundtricket? Jag har det. Den uppmanar killar till att skaffa en hund som de sen kan skaffa tjejer med. Alltså ragga upp tjejer med. Eftersom jag har en hund ville jag testa detta såkallade hundtricket. Tyvärr var det utan större succé då jag fick gå i flera timmar för att hitta en kille som var under 60 och inte alkohliserad. Helst skulle det inte vara en släkting till mig heller. Efter mycket traskande hittade jag en som uppfyllde mina väldigt låga krav och kunde då påbörja det så kallade hundtricket. Jag gick där, med en hund, tillpiffad och fin och skulle lägga in den ultimata stöten. Fast då sätter sig min hund och bajsar. Detta förstörde allt. Nu såg killen bara äcklad ut och han såg på mig med en förkastande blick när jag tog upp en bajspåse. Förkastliga hundtrick, det var första och sista gången jag provade det.


OBS! är jag psykiskt sjuk eller är jag psykiskt frisk?

Jag vet inte om detta är illa. Är det illa när man skrattar åt sina egna skämt? alltså inte de man säger utan de som man för stunden kommer på i huvudet. Detta hände mig idag. Jag satt helt själv och kom på ett skämt om en person som gick förbi, sen började jag skratta åt denna hysteriskt roliga person eftersom mitt skämt var så grymt. Den (pesonen) tittade snett på mig och då kom jag på mig själv, hur hade jag reagerat om en ensam person skrattade åt mig när jag gick förbi? Nej, det hade inte varit så kul, fast det beror på hur man definierar kul. Sen kom jag på en å annan sak till. Varför finns det ingen hårvideo på Youtube om hur tinninglockar kommer till? Ni vet de där lockarna som judar har. Det finns alla möjliga andra videos om hur man sätter i löshår och hur man gör en så kallad fjortisfrisyr. Men en enda jude som fixar håret, de kan jag banne mig inte hitta. Jag tycker detta är dåligt.



söta grappar


OBS! alex delarge



http://www.youtube.com/watch?v=cQCQRLA05AA


han är en hyvens kille

OBS! Midsommardansen del 2 - Ritualen

Min häpnad var kolossal. Hur kunde jag känna så stor attraktion till mitt eget kött och blod? Eller kanske var det bilden av mig själv i hans ansikte som väckte denna passion inom mig. Kalla mig egenkär men jag håller till godo med min teori. Den nakna blicken fylld av sanning har lämnat Filips ansikte och kvar finns bara den eviga urtiden. Filip backar undan, in i skuggornas hemlighetsfulla värld. Farbror Johannes tar ett steg fram för att ersätta Filips plats. Han lyfter upp min späda kropp och placerar den med våld på ett stenbord. Var kom det ifrån? Jag vet inte var det kom från men Farbror Johannes påstår att det funnits där hela tiden. Jag känner mig som lejonet Aslan i Narnia när de binder fast mig på stenbordet. "Vad kommer hända med mig?" frågar jag med gråten i halsen, samtidigt som jag inte kan dölja min upphetsning över dramatiken och uppmärksamheten jag för första gången får av min familj. "Kommer du ihåg din syster Maria-Magdalena som dog när du bara var en liten ynk?" säger Farbror Johannes med en sorg i ögonen. Jag nickar uppfodrande. "Vi hade tänk frammana hennes ande och driva in den i din kropp. Alla är vi överens om att hon höll en högre standard än dig" säger han något muntrare och ett instämmande sorl hörs från samtliga familjemedlemmar. "STARTA RITUALEN!" skriker mormor Maj-Britt och hennes ögon glöder som de aldrig gjort förr. Mormor har stor inverkan på släkten och därför skrider de genast till verket. Tända stearinljus placeras i en cirkel runt mig. Farbor Johannes läser mantrat och släkten stämmer in i korus: "Mente sana mente sum ego aut male mihi esse dubium. illa pinguis". De som jag trodde att jag kände på djupet har förvandlats till en främmande sekt. Filip ställer sig vid min fotände. Jag kan se på hans ansikte att något inte står rätt till. Han tar av sig tröjan och då noterar jag att han fullkomligt badar i sin egen svett. Farbror JOhannes drar fram en minigiljotin. "Tur att Filip är så klennackad" skrockar han samtidigt som han putsar den redan blänkande eggen. Jag grips av förfäran när jag inser att Filip ska offras.

fortsättning följer...



hyndan på bordet

OBS! Fiskelycka

En bild säger mer än tusen ord. Jag nöjer mig med fjorton. Plus rubrik.

RSS 2.0